woensdag 29 mei 2013

Essence: LE Twilight breaking dawn part 2 pigments


In de Twilight breaking dawn part 2 Limited Edition (LE) van Essence zaten deze 2 prachtige pigments! Ondanks dat deze LE niet meer te koop is, wilde ik jullie vandaag toch deze pigments laten zien. Ik heb ze namelijk gekocht in de sale. Dus wil je meer weten, lees dan snel verder!

Pigments zijn potjes met daarin oogschaduw, maar dan in de vorm van een losse poeder. Ze zijn vaak enorm goed gepigmenteerd en hebben verschillende finishes, bijvoorbeeld mat, shimmery of metallic. Je hebt maar een heel klein beetje nodig en het leuke aan pigments, is dat je ze kunt mengen tot de kleur die je mooi vindt. Vervolgens kun je met blanke nagellak een gekleurde nagellak maken en met doorzichtige lipgloss kan je gekleurde lipgloss maken. Als je pigments nat aanbrengt, met water of mixing medium (dit bestaat uit 3 delen water en 1 deel glycerine), hebben ze nog meer pigment en een metallic glans. Pretty!

Op de swatches heb ik ze beide droog aangebracht, nat geven ze net weer een ander effect.

Ik heb de kleuren:
- 02 Alice had a vision - again
- 03 A piece of forever

02 Alice had a vision - again is een diepe paarse kleur, droog aangebracht bijna zwart. Deze pigment bevat hele mooie paarse glitters die door de enorm gepigmenteerde kleur zitten. In het potje lijkt de kleur paarser dan op de swatch.

03 A piece of forever is een gouden, shimmery kleur. Deze kleur is droog aangebracht niet erg gepigmenteerd, maar bevat wel enorm veel mooie gouden glitters. Nat aangebracht geeft deze pigment wel meer kleur af.


Ik heb nog geen look gemaakt met deze pigments, hier komt namelijk nog een video over! Ze zijn in ieder geval wel heel fijn, alleen heb je met pigments altijd het probleem dat ze veel fall-out geven, dus dat het poeder van je kwast valt en onder je oog komt. Het is dus wel even wennen om met een pigment te werken, maar het is het waard! Ze zijn zo mooi!


Zoals ik dus al zei, heb ik ze in de sale gekocht. Bij onze Kruidvat blijven er vaak producten uit LE collecties over, die ze dan met korting verkopen. Ik heb ze gekocht voor maar 1 euro per stuk! Dus als je deze prachtige pigments ook wilt kopen, kijk dan snel in de kortingsbakken. Misschien kan je ze nog vinden! Normaal kosten deze pigments €2,59 per stuk.

Ik vind het super mooie, fijne pigments! Er zit 2,8 gram per potje in. Dit is niet zo heel veel, maar zoals ik al zei heb je maar een heel klein beetje nodig. Dus als je ze nog kunt vinden, zou ik ze zeker meenemen!

Heb jij pigments van Essence? En wat vind jij van deze pigments? Laat het me weten!

See you soon!
Xoxo Janneke!

2 opmerkingen: