woensdag 1 mei 2013

Bucket list


Try before you die: letterlijk! Een bucket list is een lijst met dromen en wensen die je wilt doen/behalen in je leven (voordat je doodgaat). Hoe geweldig is dat? In dit artikel ga ik jullie meer vertellen over de bucket list.

Een bucket list is dus een lijst met je grootste wensen. Dit kunnen simpele dingen zijn, zoals verliefd zijn, maar ook minder snel haalbare dingen, zoals een beroemde filmster worden. Door je wensen op te schrijven, worden ze tastbaar en echt. De gedachtes zweven niet meer langer rond in je hoofd. Er zijn voordelen, maar ook nadelen verbonden aan een bucket list, hier ga ik jullie meer over vertellen.


Voordelen:
  • Je dromen worden 'echt'.
  • Je leert je wensen en jezelf kennen.
  • Je blijft jezelf uitdagen.
  • Je raakt gemotiveerd: iedere keer als je leest dat je leest dat je bijvoorbeeld een beroemde filmster wilt worden, denk je er ook echt aan en ga je er meer en meer je best voor doen.
  • Het geeft je energie: je wilt er alles aan doen om je dromen waar te maken.
Nadelen:
  • Je kan deze lijst gaan zien als alles wat je mist in je leven. Hierdoor kan je een slecht gevoel krijgen.
  • Alles op je bucket list is iets wat je nog niet kan, bent of hebt. Dit kan enorm frustrerend werken. Je kan je wensen dus ineens negatief gaan zien in plaats van positief.

De perfecte bucket list
Hoe kan je er dan wel voor zorgen dat het bij jou positief werkt en niet negatief?
Dit is eigenlijk heel simpel: maak je lijst realistisch. Wissel simpele dingen af met minder snel haalbare dingen. Zo blijf je gemotiveerd en heb je niet het gevoel dat je het niet kan. Ook moet je doelen opstellen die je echt kan bereiken, of dat nu over een maand, een jaar of over 20 jaar gebeurt. Bedenk ook bij iedere wens waarom je dit zo graag wil. Welk gevoel krijg je ervan en wat levert het je op? Zo kom je erachter of je het ├ęcht heel graag wilt en of het echt zo belangrijk is voor jou.

Dit was het voor deze keer! In het volgende artikel over de bucket list zal ik jullie mijn bucket list laten zien. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen en dat jullie hier wat inspiratie uit hebben gehaald. Permalink voor ingesloten afbeelding


See you soon!
Xoxo Janneke!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten